#saladsforsingles
Vandemoortele pakt uit met drie mini vinaigrettes (mosselsaus en de vinaigrettes bieslook en honing mosterd), verpakt in porties van 40 ml. En dat doen ze om in te spelen op het groeiende aandeel singles…
Uit een grootschalig onderzoek (Federaal Planbureau België) blijkt namelijk dat in 2060 meer dan de helft van de Belgische huishoudens uit singles zal bestaan. Ze spreken over de ‘sex and the city’ happy singles generatie. En voor singles zijn kleinere porties, ook van vinaigrette, zeker en vast handig.
Nu, zelf heb ik al 14 jaar een relatie… en ik kan je zeggen: de kleine porties vinaigrette zijn handig voor héél veel mensen. En dus zeker en vast niet enkel voor singles. Mijn man eet bijvoorbeeld niet graag salades en vinaigrettes en sausjes. En omdat ik graag afwissel wanneer ik voor mezelf een lekkere salade maak blijft zo’n bus vinaigrette ook vaak te lang staan… en gaat er als gevolg vaak een deel de vuilbak in. Een ander voorbeeld waar deze kleine porties van pas zullen komen zijn huishoudens waar ieder gezinslid zijn eigen ‘goestingskes’ heeft.
Salade geitenkaas met zoete aardappel en honing-mosterd vinaigrette
Een salade voor 1 persoon, met zo weinig mogelijk waste.
TIP: maak deze salade in een grotere portie, en dus voor meerdere jars. Zo moert je maar één keer lunch maken maar kan je er verschillende dagen van genieten, handig! Of die salade dan vers blijft? YES, salade in een jar blijft extra lang vers door de opbouw van de salade. Ik schreef er even geleden al een blogpost over, go check it out!
1 mini vinaigrette honing-mosterd
1 kleine zoete aardappel
1 klein Vlaamse rauwmelkse geitenkaasje (60g)
1/2 rode paprika
Handvol rucola
8 à 10 pecannoten
Olijfolie
Peper en zout
Paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200 °
- Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes van 1,5 centimeter
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappelblokjes over
- Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder
- Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven
- Laat de zoete aardappelblokjes afkoelen
- Snij de paprika in blokjes
- Verkruimel de geitenkaas
- Bouw de salade op: vinaigrette – paprika – zoete aardappel – geitenkaas – rucola – pecannoten
- Deksel er op, en je lunch is klaar!
Benieuwd of deze salade in de smaak valt!
#leaveacomment
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Hee de combi met zoete aardappel lijkt me heerlijk, niet eerder aan gedacht!
Ik hou zelf totaal niet van geitenkaas, maar dit ziet er wel heel mooi uit!
Mmmm, super lekker!! Ik hou van salades met geitenkaas, ik ga dit even pinnen en later eens klaarmaken 🙂
Leuk om te lezen Stephanie, keep me posted 😉
Wat een leuk idee om het im een jar te doen
Ik vind de presentatie van deze salade zo enorm leuk! Echt een lust voor het oog!
Het ziet er echt prachtig uit, alleen vraag ik mij altijd af wat de functie is van zo’n jar. Ok, ik lees dat de kwaliteit zo beter blijft omdat het niet gemengd is van te voren. Maar dan eet je toch laag voor laag en gemengd is het toch lekkerder? Of niet? Je begrijpt dat ik het nog niet eerder op deze manier heb gegeten…
yummy dat ziet er super goed uit
en ook heel makkelijk om mee te nemen naar je werk als lunch
liefs
Karlien
Wat een heerlijke salade zeg. En wat leuk die gif hoe je hem het beste kunt bereiden.
Wat een lekker recept zegt hier eet de man ook geen salade en helemaal niet met geitenkaas, maar ik dus wel. Prima tip dus!
Maken maken maken!!
Benieuwd benieuwd benieuwd!
En alweer reclame voor een product met enorm veel verpakkingsmateriaal. Wanneer houdt dat een keer op? Waarom geen recept voor een lekker sausje wat je deels kunt invriezen? Oh, wacht, nee, het is gesponsord. Zucht…
Hoi Mariska, bedankt voor je berichtje!
Dit is effectief een receptje dat ik maakte in samenwerking met Vandemoortele. Iets anders dan gesponsord, want ik kies gelukkig nog steeds zelf of ik het product lekker vind of niet en dus ook of ik er iets over breng op de blog.
Wel vind ik je opmerking over de verpakking helemaal terecht en iets waar ik zeker en vast meer en meer rekening mee hou! Ideetjes voor lekkere sauzen die je kan invriezen zijn dus zeker en vast heel welkom!
Hopelijk kom je nog vaker een kijkje nemen op Cookameal en vind je dan heel wat cookamealtjes die in de smaak vallen!