Handig om mee te nemen
Salad in a jar, ik vind het echt een geweldig concept. De potten zijn handig om mee te nemen naar het werk of op een picknick én je salade blijft extra vers dankzij de laagjesstructuur waarmee je hem opbouwt. Handig om uit te eten? Dat niet. Te zij je je pot maar half vult is het moeilijk de ingrediënten in de pot te mengen. Ik kieper de jar met andere woorden steeds om op een bord, hehe.
Ik postte al vaker een “salad in a jar” (deze en deze bijvoorbeeld!) maar er zijn ontelbaar veel combinaties mogelijk. Ideaal ook om restjes op te werken. Om jullie te inspireren repost ik even deze handige afbeelding die de basisregels mooi samenvat:
En zo kom ik tot het recept van vandaag. Eentje dat ik in een leuk “Salad in a jar pakketje” kreeg van Oil & Vinegar. Een pakketje met enkele van hun heerlijke dressings, wijnazijn en een perfecte jar. Voor diegene die dus nog op zoek zijn naar een exemplaar, bij Oil & Vinegar kan je er alvast eentje vinden!
Classic Salad (per portie)
1 appel
75 g maïs
50 g spekblokjes
40 g geitenkaas
5tal walnoten
veldsla (of een andere soort salade, tot je pot vol is)
Dressing: 2 el honey thyme dressing + 1 el chardonnay wine vinegar
- Bak de spekblokjes en laat afkoelen
- Snij de appel in blokjes
Tip: bespenkel de appel met citroensap om verkleuring tegen te gaan - Meng de ingrediënten voor de dressing en giet ze in de jar
- Bouw de salade vervolgens op, van onder naar boven: appelblokjes, maïs, spekblokjes, geitenkaas en walnoten.
- Voeg als laatste salade toe.
—————————————————————————
Receptje getest en goedkeurd door mijn twee matekes op het werk! #toppers
***
Vandaag koos ik voor de “Classic salad” maar er staan nog meer leuke recepten op de website van oil & vinegar. Ik test er zeker nog enkele uit en heb er binnenkort zeker nog een paar originele om met jullie te delen.
Heb je zelf al een lekkere salade uitgetest? Laat het dan zeker weten!
amylia@cookameal.be