Pizza Calzone
Voor 1 pizza:
200g 00-bloem
100g water
18g verse gist
2 el olijfolie
1 kl zout
snuifje suiker
100ml tomatenpulp ( + 1 extra eetlepel)
Handjevol verse basilicum, gescheurd
100g mozzarella, in plakjes
2 parijse champignons, in schijfjes
3 sneetjes gekookte ham, in stukjes
1 scheutje olijfolie
1 tl gedroogde oregano
zout
versgemalen peper
suiker
- Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje
- Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor
- Los de verse gist op in het water
- Giet het gistmengsel bij de bloem
- Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg
- Rol het deeg tot een bal
- Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats. Tip: Je kan het deeg ook de avond tevoren al maken. Bewaar het dan in vershoudfolie in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 220°C en rol het pizzadeeg
- Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker en meng er de verse basilicum door
- Beleg het midden van de pizzabodem met een rijtje plakjes mozzarella
- Verdeel hierover de champignons en ham
- Lepel de tomatensaus hierover
- Vouw de pizza dubbel
- Druk de helften goed aan, de pizza mag niet opengaan in de oven
- Bestrijk de dichtgevouwen pizza met een scheutje olijfolie en een beetje tomatenpulp, zo droogt het deeg niet uit en komen er geen blaasjes op
- Strooi een beetje gedroogde oregano over de tomatensaus
- Bak de pizza 20 min op 220°C
Met dit recept ga ik zeker en vast experimenteren. Want dat ik natuurlijk het allerleukste aan zelf pizza maken, je kan en mag creatief zijn!
Hmmm calzone is zo lekker! Het moet toch echt zalig zijn om zo een topkok als jou in huis te hebben.
Oei oei, deze super lieve reactie zie ik dus nu pas! Bedankt Karen, you just made my Day! ❤️