Zin in zoet
Soms heb ik plots gewoon heel erg veel zin om koekjes te bakken. Dat kan ’s morgens overdag of heel laat ’s avonds. Tijdens de week, maar ook tijdens het weekend. Is dat herkenbaar? (Of is dat een van mijn rare kronkels?) Gelukkig heb ik standaard de basisingrediënten voor koekjes in huis en kan ik dus op eender welk moment van de dag aan de slag.
Deze verrukkelijke chocolate chip cookies zijn zo snel klaar! Voor je het weet ruikt het hele huis naar koekjes en zit je te smullen van een lauwwarm koekje… gewoon omdat je niet kan wachten tot ze afgekoeld zijn.
Zachte chocolate chip cookies
(9 a 12 stuks)
100 g gezouten boter op kamertemperatuur
100 g suiker
45 g lichtbruine suiker / cassonade (zie: kinnekessuiker)
1 tl vanille extract
1 ei
180 g zelfrijzende bloem
100 g chocolate chips of kleine stukjes chocolade
Snuifje zeezout
- Verwarm je oven op 180° C
- Klop de boter samen met de suiker romig, gebruik hiervoor best je keukenrobot
- Meng nu ook het ei en de lichtbruine suiker bij het botermengsel
- Voeg de bloem en het zout toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg krijgt
- Meng als laatste de chocolade door het deeg
- Rol 12 balletjes (of 9 grote)
- Druk ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat
Tip: laat voldoende ruimte tussen de koekjes, ze gaan nog heel wat rijzen - Bak de koekjes 9 Ã 11 minuten in je voorverwarmde oven
Dit recept heb ik niet zelf bedacht. Het stond in een van mijn vele notitieboekjes, jammer genoeg zonder bronvermelding. Ik heb wat gezocht maar het originele recept niet gevonden. Uiteraard vul ik het hier aan moest ik het nog ergens tegenkomen!
————
De mooie voorraaddoos is er eentje van zak!designs. Ze bestaan in heel wat leuke kleurtjes om naar hartelust te combineren. Alle info op www.zak-designs.eu
heel lekkere koekjes denk ik !! wil ze wel is maken
Zeker en vast lekker! Benieuwd naar het resultaat!
Juist eens geprobeerd, overheerlijk en makkelijk en snel gemaakt
Hoi Sabrina, oh dat doet me veel plezier… BEDANKT!
Beste,
Hieronder het originele recept:
Chocolat Chip Cookies
Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield
Ingrediënten:
• 550 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel zout
• 250 gram roomboter (niet te koud)
• 180 gram kristalsuiker
• 180 gram bruine basterdsuiker
• 1 theelepel vanille-extract
• 2 grote eieren
• 350 gram donkere chocolade in stukjes
Voorbereiding
• Verwarm de oven voor op 190°C
• Bekleed een bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
• Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
• Klop in een grotere kom de boter met de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en het vanille-extract tot het romig is, voeg dan één voor één de eieren toe en klop goed door na elk ei.
• Voeg dan het bloemmengsel in porties toe.
• Als laatste gaan de chocoladestukjes erdoor.
• Schep met een lepel hoopjes deeg op het bakpapier, niet te dicht op elkaar want ze lopen nog wat uit.
• Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 8 tot 11 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
• Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 tot 3 minuten afkoelen en wat opstijven en leg ze dan op een
taartrooster om verder af te koelen.
Hoi Paul, er zijn inderdaad heel wat versies van deze lekkere koekjes. Laat het smaken en hopelijk to gauw!