Dit gerecht maakt deel uit van de cookameal-feestmenu, speciaal voor jullie samengesteld met chef Jan. Een echte topchef die al ervaring opdeed in ’t Zilte,Oud Sluis en het Hof van Cleve. Ontdek hier de hele feestmenu!
En we gaan verder met onze feestmenu. Na de hapjes is het tijd om met z’n allen aan tafel te gaan! We serveren een koud voorgerecht dat jong en oud zal smaken. Weinig werk, lekker en geef toe… Dankzij deze leuke (en toch simpele) presentatie ziet dit deze carpaccio van zalm er echt wel top uit!
Feestmenu: Carpaccio van zalm
Voor 4 personen:
400 gram carpaccio van zalm
Roze peper
1 stronk witloof
1/2 granny smith
Sap van 1/2 limoen
Zeste van 1 limoen
Krulsalade
Olijfolie
- Snij de appel in fijne staafjes
- Pers 1/2 limoen uit over de staafjes, zo zullen ze niet verkleuren
- Snij per persoon 2 blaadjes witloof in staafjes
- Pluk enkele kleine stukjes van de salade, een vijftal per persoon
- Schik de zalmcarpaccio op een bord
- Verdeel enkele roze peperbolletjes over de zalm
- Schik nu de salade, het witloof en de appel speels op je bord (zie foto)
- Besprenkel met olijfolie
- Rasp een beetje zeste van limoen over je gerecht
—————————————————————–
Prachtig bord van Serax – Base by Piet Boon
Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het Delicieux –gamma van Lidl
Op de foto: De ongelooflijk schattige Elisabeth. Wat ben ik fier op mijn vriendin Evelien.
Ik denk niet dat ze het altijd goed beseft… maar ze is een mama uit de duizend! Love you!
1 Reactie