Gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet

Met kip tover je heel wat lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden gerecht op tafel. Enkele mogelijkheden die me spontaan te binnen schieten zijn kip in combinatie met een pasta, kippenburgers, vol-au-vent, kip met courgetti, stukjes kip in een thais stoofpotje, pizza met kip (een favoriet hier in huis!), een salade met kip,… De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Bovendien is kip mager vlees. Mager vlees en dussss weinig vet! En past zo past het dus ook in het rijtje van gezonde voeding… en dat is mooi meegenomen! Neem daar dan nog bij dat kip héél makkelijk te combineren is met zowat alle soorten groenten en je begrijpt waarom ik fan ben!

Zijn jullie ook zo’n kip-eters?
Wat is jullie favoriete kip gerechtje?
Laat het mij weten in de comments, ik ben benieuwd! 

Gevulde kipfilet

Ohhh met dit simpele en heerlijke gerechtje kan je echt alle kanten uit! Waarom eens niet experimenteren met rode pesto? Of plakjes courgette toevoegen? Mmmm of spinazie? Misschien wikkel je de kipfilet eerst graag in een schelletje pancetta voor je ze in de ovenschotel schikt. Yes yes yes, geef aan dit cookamealtje dus zonder twijfelen je eigen twist!

Voor 4 personen:

4 kipfilets
4 el groene pesto
2 el pijnboompitten
8 zongedroogde tomaten
125 g mozzarella
25 g geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie

  • test
  • Verwarm de oven op 180°C
  • Snij de mozzarella in fijne plakjes
  • Snij de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door
  • Vouw de kipfilets open
  • Verdeel de plakjes mozzarella en de zongedroogde tomaten over de filets
  • Vouw de kipfilets toe
  • Smeer de bovenkant van de kipfilets in met pesto
  • Schik de gevulde kipfilets in een ovenschotel
  • Werk af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Bak 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven

Lekker met pasta en rucolasalade!

#zondagsekost

Dit lekkere gerechtje is er eentje van Giovanna uit Deurne. Ik maakte het klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch?

Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel.

Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be
en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

 

Smakelijk!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

2 Comments On This Topic
  1. Kaylee
    on Apr 9th at 7:08 pm

    Dit ziet er echt ONWIJS lekker uit!! Ik ga hem meteen even opslaan!!!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 9th at 7:19 pm

      Oh bedankt, doet me plezier!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>